Stylisten horen graag wat ze te zeggen hebben. Uw mening is altijd enorm belangrijk voor een kapper en u moet hen vertellen wat u mooi vindt. Ook als je een stijl beschrijft die je leuk vindt, zullen ze proberen het na te maken.

Daarom is het zo belangrijk om foto's te nemen van de stijlen die u mooi vindt. Niet alleen zal uw kapper kunnen raden wat u wilt, maar foto's zijn altijd nuttig.

Wanneer u voor het eerst naar uw afspraak gaat, zorg er dan voor dat u de kapper vertelt welk haar u heeft. Als je krullend haar hebt en de neiging hebt om te gaan kroezen, zoek dan een kapper met krullend haar. De kapper zal alles leren over krullend haar, het onder controle houden en het vervolgens stylen. Als je steil haar hebt en het is fijn en slap, vergeet het dan maar. De kapper zal waarschijnlijk je steile haar nemen, het föhnen, het steil maken en er een grote hoeveelheid glans serum op doen.

Na je afspraak zal je haar waarschijnlijk vies aanvoelen. Je hebt het net gewassen, geföhnd en gestyled. Het moet een beetje strak aanvoelen. Een beetje vies haar is geen goede look. Wanneer je haar perfect steil, glanzend en droog uit de salon komt, zal het zacht aanvoelen. Je zou nooit meer moeten vragen hoe je je mooie steile haar moet onderhouden of in model brengen.

De essentiële oliën en de zon zijn een goede manier om essentiële natuurlijke oliën aan uw hoofdhuid te geven. Als je met de kapper spreekt, vraag hem dan of hij de oliën te zwaar vindt. Sommige kappers doen het graag zo op dat het net een shampoo is dat je niet zou kunnen zeggen dat het je haar niet is. Als u twee keer per week aan dit proces deelneemt, zult u al snel merken dat verschillende vormen van krullend haar beginnen samen te komen. De truc is om volhardend te zijn en het op het juiste moment in te plannen. Zie de krullen langzaam tevoorschijn komen, zodat je je plan op het juiste moment kunt bijstellen.

Kies voor een kapper of een kapster die je vertrouwt. Iemand die u kent en op wie u kunt vertrouwen. Uw kapsel en de specifieke behoeften van uw haar zullen beter tot hun recht komen bij een ervaren hairstylist.

Als u niet zeker bent, bekijk dan een foto van een kapper. Soms zal dit u helpen om op tijd bij een afspraak te zijn.